#5 Leer fit oefening Kruislingse armbeweging.
06 december 2021 

#5 Leer fit oefening Kruislingse armbeweging.

#5 Leer fit oefening Kruislingse armbeweging.

Leer fit oefeningen zijn oefeningen om fit en energiek te kunnen leren. Deze oefeningen sluiten naadloos aan bij de informatieverwerking van Beelddenken. En tegelijkertijd voelt de leerling zich sterker en daardoor ontstaat meer zelfvertrouwen en reduceert faalangst.

Wat is het doel van deze oefening?

Het doel van #5 Leer fit oefening Kruislingse armbeweging is het soepel laten verlopen van de samenwerking van de linker- en rechterhersenhelft door het oversteken van de middenlijn. Daarnaast zorgt deze oefening voor een soepele samenwerking van de ogen.

Hoe gaat deze oefening?

Beweeg je rechterarm met de hand naar de tegenovergestelde (linker)schouder. Maak een grote beweging. Daarna zwaai de de linkerarm naar de rechterschouder. Je armen zijn nu gekruist. Zwaai daarna weer terug met de linkerarm en dan de rechterarm. Let op dat je grote armbewegingen maakt en de heupen laat meedraaien.
Laat je hele lichaam lekker soepel meebewegen. Zie onderstaande instructiefilm.

Wanneer gebruik je deze oefening?

Deze oefening kan klassikaal worden gedaan tussen de verschillende lestaken, of tussen de huiswerktaken thuis. Gebruik deze oefening met name na lestaken op de computer. De ogen kunnen weer even lekker ontspannen na het beeldschermgebruik. Daarnaast zorgt deze oefening weer voor energie bij nieuwe lestaken door de beide hersenhelften te stimuleren.

Veel beweegplezier!

Anneke Bezem