#6 Leer fit oefening Vlinder

#6 Leer fit oefening Vlinder.

Leer fit oefeningen zijn oefeningen om fit en energiek te kunnen leren. Deze oefeningen sluiten naadloos aan bij de informatieverwerking van Beelddenken. En tegelijkertijd voelt de leerling zich sterker en daardoor ontstaat meer zelfvertrouwen en reduceert faalangst.

Wat is het doel van deze oefening?

Het doel van #6 Leer fit oefening Vlinder is het soepel laten verlopen van de samenwerking van de linker- en rechterhersenhelft door het oversteken van de middenlijn en het stimuleren van wisselend de rechter- en linkerhersenhelft.
Daarnaast zorgt deze oefening voor een soepele samenwerking van de ogen.

Hoe gaat deze oefening?

Beweeg je rechterarm met de hand naar de tegenovergestelde (linker)schouder. Daarna beweeg je de linkerarm naar de rechterschouder. Je armen zijn nu gekruist.
 Ga nu `vlinderen` met de handen. Dit betekent de handen om en om optillen.
Zie onderstaande instructiefilm.

Wanneer gebruik je deze oefening?

Deze oefening kan klassikaal worden gedaan tussen de verschillende lestaken, of tussen de huiswerktaken thuis. Gebruik deze oefening na lestaken op de computer. De ogen kunnen weer even lekker ontspannen na het beeldschermgebruik. Daarnaast zorgt deze oefening weer voor energie bij nieuwe lestaken door de beide hersenhelften te stimuleren. Dit is ook een fijne oefening om voor het starten van een toets te doen. De oefening zorgt voor rust en zelfvertrouwen.

Veel vlinderplezier!

Anneke Bezem