#1 leer fit oefening Motorische luie acht.
28 november 2021 

#1 leer fit oefening Motorische luie acht.

#1 Leer fit oefening Motorische luie acht.

Leer fit oefeningen zijn oefeningen om fit en energiek te kunnen leren. Deze oefeningen sluiten naadloos aan bij de informatieverwerking van Beelddenken. En tegelijkertijd voelt de leerling zich sterker en daardoor ontstaat meer zelfvertrouwen en reduceert faalangst.

Wat is het doel van deze oefening?

Het doel van #1 Leer fit oefening Motorische luie acht is het soepel laten verlopen van de samenwerking van de linker- en rechterhersenhelft. Daarnaast zorgt deze oefening voor een soepele samenwerking van de ogen.

Hoe gaat deze oefening?

We houden de handen vast. Je gaat met beide handen een `luie acht` maken. Dus je beweegt volgens het patroon van de luie acht. Laat je hele lichaam lekker soepel meebewegen. Zie onderstaande instructiefilm.

Wanneer gebruik je deze oefening?

Deze oefening kan klassikaal worden gedaan tussen de verschillende lestaken. Gebruik deze oefening met name na lestaken op de computer. De ogen kunnen weer even lekker ontspannen na het beeldschermgebruik. Daarnaast zorgt deze oefening weer voor energie bij nieuwe lestaken door de beide hersenhelften te stimuleren.


Veel beweegplezier!

Anneke Bezem