#9 Leer fit oefening Bal doorgeven
12 april 2023 

#9 Leer fit oefening Bal doorgeven

#9 Leer fit oefening Bal doorgeven.

Leer fit oefeningen zijn oefeningen om fit en energiek te kunnen leren. Deze oefeningen sluiten naadloos aan bij de informatieverwerking van Beelddenken. En tegelijkertijd voelt de leerling zich sterker en daardoor ontstaat meer zelfvertrouwen en reduceert faalangst.

Wat is het doel van deze oefening?

Het doel van #9 Leer fit oefening Bal doorgeven is het soepel laten verlopen van de samenwerking van de linker- en rechterhersenhelft en de beweging over de middenlijn. En tegelijkertijd zorgt deze oefening voor een soepele samenwerking van de ogen.


Hoe gaat deze oefening?

Je stuitert een kleine stuiterbal met de rechterhand op de grond en vangt de bal weer met de rechterhand op. Dan geef je de bal door naar de linkerhand. Je stuitert de bal met de linkerhand op de grond en vangt de bal weer met de linkerhand. Dan geef je de bal weer door naar de rechterhand. Je zegt gelijktijdig: gooi en vang en geef door - gooi vang en geef door. Het is belangrijk dat de bal van de ene hand naar de andere hand wordt gegeven met een royale beweging de middenlijn.

Zie onderstaande instructiefilm.

Wanneer gebruik je deze oefening?

Deze oefening kan klassikaal worden gedaan tussen de verschillende lestaken. Je kunt de oefening ook thuis doen tussen de huiswerktaken. 

Veel beweegplezier!

Anneke Bezem