Anneke Bezem

`Kijk naar mogelijkheden!`

Anneke Bezem M.Sc. , Algemeen directeur Bureau Bezem

Anneke Bezem is de oprichtster van Bureau Bezem. Beeld en Brein® is onderdeel van Bureau Bezem. Anneke heeft de leiding over de organisatie Beeld en Brein®.

Anneke Bezem heeft zich gespecialiseerd in cognitieve stijlen; waaronder Beelddenken. Zij voelt zich erg betrokken bij onze beelddenkers binnen het onderwijs en ontwikkelt leerstrategieën passend bij de manier van informatieverwerking van de beelddenker. Anneke werkt samen met Jaap Murre, hoogleraar Theoretische Neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam.

Bureau Bezem


  • Verzorgt (Beeld en Brein) opleidingen aan leerkrachten, Remedial Teachers, Intern Begeleiders, Kindercoaches en andere begeleiders van kinderen met leer- en/of gedragsproblemen;
  • Begeleidt en onderzoekt leerlingen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs die vastlopen in het onderwijs in de praktijk in Den Helder;
  • Ontwikkelt leerstrategieën vanuit het evidence-based concept;
  • Doet wetenschappelijk onderzoek;
  • Ontwikkelt `Leren in beweging` programma's.

Kijk naar mogelijkheden.

Anneke

Meer over ...

Anneke Bezem M.Sc. is oprichter van Bureau Bezem, dat zich richt op advisering, onderzoek, training en opleiding binnen onderwijs en bedrijven. Beeld en Brein® en STERKerSTAAN® zijn onderdelen van Bureau Bezem.
De doelstelling van Anneke Bezem is om waar mogelijk evidence-based te werken.

Anneke Bezem heeft ruim dertig jaar onderwijservaring als docent wiskunde.

Zij heeft zich na haar studies informatica en wiskunde gespecialiseerd in deelgebieden van de psychologie waaronder faalangst, stressmanagement, persoonlijke vitaliteit, trauma, alle facetten rondom het beelddenken, visuele disfuncties, cognitieve stijlen, primaire reflexen en voeding vanuit de orthomoleculaire principes  in relatie met leerproblemen (ADHD en ASS).

In juni 2012 heeft Anneke Bezem in samenwerking met Prof. dr. J.M.J. Murre het wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van de Beeld en Brein® Leerstrategieën afgerond. Zij zet het samenwerkingsverband met Jaap Murre voort in verdere wetenschappelijke onderzoeken omtrent leerstrategieën en de cognitieve stijlen; beelddenken en taaldenken.

Anneke Bezem is auteur van de boeken:
STERKerSTAAN de spil bij faalangst, STERKerSTAAN Kijken en zien, Het grote informatieboek Beeld en Brein® Beelddenken en Talent Gericht leren en ontwikkelaar en auteur van het Werkboek Beeld en Brein® Schoolbasis.
E-books: Tafels in Beweging, Beelddenken en Voortgezet Onderwijs, De kracht van Beelddenken, Tips bij beelddenken, Breuken breken.

En zij is lesauteur van verschillende reken- en wiskundemethoden, het softwareprogramma `Ken je leerstijl` en leersets voor kinderen met leerproblemen voor Tiktegel®.

Anneke heeft zich gespecialiseerd in de problematiek rond de oog-samenwerking. Zij heeft samen met Marjon verschillende, individuele studiedagen gevolgd bij Rob Groenink M.Sc. in Uithoorn en Pieter te Paske M.Sc. in Florida over visuele disfuncties.

Marjon en ik hebben in juni 2020 ons ONT diploma behaald. ONT staat voor Orthomoleculair Natuurkundig Therapeut op HBO niveau. Ik wil deze kennis gebruiken om de relatie tussen leren, gedrag en het brein te maken.
Anneke Bezem M.Sc.