#10 Leer fit oefening Tafels leren
13 april 2023 

#10 Leer fit oefening Tafels leren

#10 Leer fit oefening Tafels leren.

Leer fit oefeningen zijn oefeningen om fit en energiek te kunnen leren. Deze oefeningen sluiten naadloos aan bij de informatieverwerking van Beelddenken. En tegelijkertijd voelt de leerling zich sterker en daardoor ontstaat meer zelfvertrouwen en reduceert faalangst.

Wat is het doel van deze oefening?

Het doel van #10 Leer fit oefening Tafels leren is het effectief leren van tafels vanuit beweging. Beweging stimuleert de samenwerking van de linker- en rechterhersenhelft. En ... niet onbelangrijk de leerling schakelt veel leeringangen in. Dit maakt het leren van tafels leuker en effectiever!

Hoe gaat deze oefening?

De leerling gooit een bal tegen de muur. De bal stuitert een keer op de grond en dan vangt de leerling de bal. Bij deze beweging zegt de leerling de tafel op. 

Variatie: Laat de oefening in tweetallen doen. De leerlingen staan ongeveer 3 meter uit elkaar. De ene leerling stuitert de bal in het midden en de andere leerling vangt de bal en omgekeerd. Bij deze bewegingen zeggen de leerlingen allebei de tafel op.

Zie onderstaande instructiefilm.

Wanneer gebruik je deze oefening?

Deze oefening kan op het schoolplein worden gedaan maar ook in de gymzaal. En natuurlijk kunnen ouders op deze manier (in tweetallen) ook thuis oefenen. Leuk en effectief!

Veel beweegplezier!

Anneke Bezem