#8 Leer fit oefening Schouders ontspannen
11 april 2023 

#8 Leer fit oefening Schouders ontspannen

#8 Leer fit oefening Schouders ontspannen.

Leer fit oefeningen zijn oefeningen om fit en energiek te kunnen leren. Deze oefeningen sluiten naadloos aan bij de informatieverwerking van Beelddenken. En tegelijkertijd voelt de leerling zich sterker en daardoor ontstaat meer zelfvertrouwen en reduceert faalangst.

Wat is het doel van deze oefening?

Het doel van #8 Leer fit oefening Schouders ontspannen is ontspanning in de schouders te voelen. We zien vaak dat leerlingen veel spanning in de schouders ontwikkelen door onzekerheid. En tegelijkertijd ontstaat deze spanning door lang naar een (vaak klein) beeldscherm te kijken.
Daarnaast heeft deze oefening ook effect op de samenwerking van de ogen.


Hoe gaat deze oefening?

Adem in door de neus en trek de schouders omhoog. Je voelt dan veel spanning in de schouders. Adem uit door je mond en laat de schouders ontspannen zakken en laat de armen een beetje losjes bungelen. Voel de ontspanning in de schouders.
Zie onderstaande instructiefilm.

Wanneer gebruik je deze oefening?

Deze oefening kan klassikaal worden gedaan tussen de verschillende lestaken, of tussen de huiswerktaken thuis. Gebruik deze oefening vooral na lestaken op de computer. De schouders worden weer lekker ontspannen na het beeldschermgebruik. Doe deze oefening zeker om de tien minuten tijdens computerwerk.

Veel ontspanningplezier!

Anneke Bezem