Marjon Lugthart

`Je mag zijn wie je bent!`

Marjon Lugthart BSW, Directeur

Marjon Lugthart is de oprichtster van Into Bounce Leren in Beweging. Into Bounce is een onderdeel van Bureau Bezem.

Marjon is gespecialiseerd in de problematiek die ontstaat door een onjuiste samenwerking van de ogen. Dit veroorzaakt een (onzichtbare) belemmering bij lezen, spelling en concentratie.

Marjon werkt hierbij met een door haar ontwikkeld bewegingsprogramma op de minitrampoline (Bellicon) en bal-ritme-oefeningen. Dit bewegingsprogramma heeft zij onderzocht op basisschool De Dijk in Den Helder samen met Anneke Bezem.

Marjon Lugthart

  • Begeleidt kinderen met een samenwerkingsprobleem van de ogen in de eigen praktijk in Den Helder;
  • Verzorgt opleidingen Visueel Screener en Into Bounce `Leren in beweging` voor leerkrachten en andere begeleiders van kinderen met leerproblemen;
  • kijkt naar het hele kind en zoekt dan naar het basisprobleem, vandaaruit gaat zij aan het werk.

Haar motto: `Je mag zijn wie je bent!`

Je mag zijn wie je bent.

Marjon

Meer over...

Marjon Lugthart BSW is directeur van Bureau Bezem. Zij heeft de leiding over en is de ontwikkelaar van Into Bounce Leren in Beweging dat een onderdeel vormt van Bureau Bezem.

Marjon heeft de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening (SPH) met als afstudeerrichting Preventie en Onderwijs afgerond. Na haar studie heeft zij zich gespecialiseerd in de cognitieve stijl Beelddenken, rekenproblemen, de problematiek rond visuele disfuncties, primaire reflexen, voeding vanuit de orthomoleculaire principes  in relatie met leerproblemen zoals ADHD en aan autisme verwante stoornissen.

Marjon Lugthart is werkzaam geweest in de Orthopsychiatrie en het Speciaal Onderwijs en is lesauteur van verschillende rekenmethoden.

Zij is nauw betrokken bij de Beeld en Brein® ontwikkelingen en zij is zelf een bevlogen docent van verschillende Beeld en Brein® en STERKerSTAAN® opleidingen.

In 2013 is Marjon met LaBlast® en JustBounce® gestart. Zij heeft haar certificaat FDO dansleraar Ballroom en Latin behaald.
Tevens is zij Kizomba instructor en LaBlast® instructor. Zij volgt op de voet de ontwikkelingen van dansen.
In maart 2015 heeft zij diploma voor JustBounc® training en Personal Trainer gehaald.
Met de JustBounc® technieken op de Bellicon minitrampoline begeleidt zij met succes kinderen met leer- en/of gedragsproblemen (ADHD).
Als kleuter had zij al passie voor bewegen, dansen en muziek.
Marjon is gestart met klassiek ballet, daarna jazz ballet en nog vele andere vormen van dansen. Zij houdt zich op dit moment bezig met het ontwikkelen van Leren in Beweging.

Marjon heeft zich gespecialiseerd in de problematiek rond de oog-samenwerking. Zij heeft samen met Anneke verschillende, individuele studiedagen gevolgd bij Rob Groenink M.Sc. in Uithoorn en Pieter te Paske M.Sc. in Florida over visuele disfuncties.

Anneke en ik hebben in juni 2020 ons ONT diploma behaald. ONT staat voor Orthomoleculair Natuurkundig Therapeut op HBO niveau. Ik richt me met deze kennis op (huil)baby's en het jonge kind  in relatie met voeding.

Marjon Lugthart BSW
Op dit moment (febr.2023) ben ik de HBO opleiding `Psychologie van Hoogbegaafdheid` aan het afronden.  Mijn passie is om ouders van Hoogbegaafde kinderen te ondersteunen.
Marjon Lugthart BSW