E-Book Beelddenken
Direct gratis Downloaden

Page content

Beeld en Brein® Beelddenk-specialist

Opleiding Beeld en Brein® Beelddenk-specialistcmddigymXW-beelddenk-specialist-2016-174

Deze tweedaagse opleiding Beeld en Brein® Beelddenk-specialist leidt op tot het diagnosticeren van Beelddenken d.m.v. het zelfstandig afnemen van een Individueel Onderwijskundig Onderzoek. De opleiding wordt afgesloten met een certificaat na het afnemen van een volledig onderzoek en 100% aanwereldspelwezigheid.
De eerste dag van de opleiding gaan we alle testen doornemen. We kijken ook naar de uitslag van de testen in relatie met het beelddenken. Aan de hand van `gebouwde dorpen` besteden we veel aandacht aan het herkennen van de cognitieve ontwikkeling uit de vormgeving van het dorp.
Na de eerste studiedag ga je een onderzoek afnemen bij een kind.
De tweede dag van de opleiding wordt elk afgenomen onderzoek van iedere cursist besproken. Cursisten ervaren dit als een effectieve en fijne manier om de materie onder de knie te krijgen.

Na de opleiding kun je:

 • een Individueel Onderwijskundig Onderzoek afnemen om beelddenken te diagnosticeren bij leerlingen in de leeftijdsgroep van 5 – 15 jaar;
 • de cognitieve ontwikkeling en de persoonlijkheidskenmerken bepalen aan de hand van de vormgeving van het gebouwde dorp met het wereldspel;
 • de testresultaten vastleggen in een helder, duidelijk verslag met adviezen;
 • lees-, spelling-, tekstbegrip- en rekentesten afnemen;
 • Vester geheugenonderzoek afnemen, te weten auditief, visueel, lees en kinesthetisch geheugen;
 • non-verbale intelligentietest (Raven)afnemen;
 • de belemmering door Visuele Disfuncties signaleren in relatie met de twee cognitieve stijlen; beelddenken en taaldenken;
 • de stagnatie van de verbale cognitieve stijl in relatie tot visuele disfunctie herkennen;
 • het basisprobleem aangeven van de problemen op school.

IMG_1699Een Beeld en Brein® Beelddenk-specialist is gespecialiseerd in didactiek, pedagogiek en diagnostiek in relatie met Beelddenken. De Beelddenk-specialist kan naast het diagnosticeren van beelddenken dus ook handelingsplannen maken en begeleiden met de leerstrategieën die bij het kind horen; talent gericht leren. Verder kan de Beelddenk-specialist vanuit de basisproblemen het kind coachen.

De opleiding Beeld en Brein® Coach is een vereiste om te kunnen deelnemen aan de opleiding Beeld en Brein® Beelddenk-specialist.
Deelnemen  aan de opleiding Beeld en Brein Beelddenk-specialist is pas mogelijk na een intake gesprek m.b.t. kennis en ervaring met het onderwijs.

Data:

zaterdag 14 oktober 2017 en zaterdag 28 oktober 2017 VOL
of
zaterdag 13 januari 2018 en zaterdag 10 maart 2018 VOL
of
vrijdag 20 april 2018 en vrijdag 25 mei 2018 VOL
of
vrijdag 12 oktober 2018 en vrijdag 9 november 2018 VOL Je kunt op de wachtlijst worden geplaatst

of

zaterdag 28 september 2019 en zaterdag 2 november  2019 nog 6 plaatsen

Kosten: € 747,– inclusief werkmap en testbladen en € 595,00 bij gelijktijdig inschrijven met de Beeld en Brein Coach opleiding.

Als je gelijktijdig inschrijft voor Beeld en Brein Beelddenk-specialist en Beeld en Brein Coach, dan betaal je voor de opleiding Beeld en Brein Beelddenk-specialist € 595,00.

Na deze opleiding kun je de eendaagse opleiding Individueel Kleuter Onderzoek als nog volgen. Kijk voor het programma op  Beeld en Brein kleuteronderzoeker.

De opleidingen zijn erkend en ingeschreven in het Centraal Register voor kort beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Locatie: Gr.Magd.van Waardenburglaan 22, 1785 JP Den Helder. Zes minuten loopafstand van treinstation. Gratis parkeren.

Lestijden: 9.30 uur tot 16.00 uur

De opleiding wordt afgesloten met een certificaat bij 100% aanwezigheid en het afnemen van een Individueel Onderwijskundig Onderzoek, dat op de tweede dag wordt besproken met elkaar.

Docent: Anneke Bezem

Direct inschrijven.

Inschrijving Beeld en Brein® opleiding

 • Kies hier de opleiding
 • Uw gegevens zijn veilig

Wilt u overnachten? We krijgen goede berichten van onze cursisten over onderstaande mogelijkheden.

Hotel cape horn. Voor meer informatie of boeking Klik Hier
B & B ‘Bremzicht’. Voor meer informatie Klik Hier