Wil jij ook inzicht in Beelddenken? En de daarbij aansluitende leerstrategieën?

Een beelddenker wil wel leren maar weet vaak niet hoe!

Beelddenken noemen we in de wetenschap de Visuele Cognitieve stijl.

Beelddenkers verwerken de informatie anders dan taaldenkers. Beelddenken is een onderwijsprobleem. Het onderwijssysteem werkt voornamelijk vanuit de analyse naar het geheel. Een beelddenker werkt vanuit het geheel naar de analyse. Dat is het probleem.
Anneke Bezem M.Sc. docent opleiding
Het is belangrijk dat ieder kind vanuit zijn talenten mag leren. Pas dan leert een kind vanuit zelfvertrouwen en is school leuk! Er komt dan uit wat er in zit!
Marjon Lugthart BSW docent opleiding

Wat houdt de module Beelddenken en Taaldenken in?

Verschillen tussen Beelddenken en Taaldenken.

We gaan in deze module Beelddenken-Taaldenken in op de theorie over de verschillen tussen beelddenken en taaldenken. Pas als je de verschillen begrijpt kun je de beelddenkers coachen. Beelddenken en Taaldenken hebben een andere manier van informatie opnemen, verwerken en gebruiken.

Visual Thinking Method (wetenschappelijk aangetoond).

Praktische video-uitleg over de Beeld en Brein Visual Thinking Method, een leerstrategie die goed aansluit bij beelddenken.

`Visual thinking method, a two-step procedure; the color markup (Kleurenpatroon) en the mapping technique (Mindmap)`

Visual thinking method kent twee technieken die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en ook complementair aan elkaar zijn. De twee technieken bestaan uit het analyseren van een tekst door een kleurenpatroon en daaraan gekoppeld een gestructureerde mindmap om effectief teksten te leren. Tekstbegrip en leren verbetert significant. De resultaten van het leren van een tekst en het tekstbegrip verbetert met ongeveer 50% komt uit het wetenschappelijk onderzoek.

Verhaaltjessommen (contextsommen).

Praktisch video-uitleg over de aanpak van contextsommen (verhaaltjessommen). We gebruiken hierbij een kleurenpatroon. De leerling leert op een gestructureerde manier de rekenformule te ontdekken in de contextsom met verschillende kleuren. De rekenformule ontdekken is lastig voor een beelddenker.

Automatiseren van plus-, min- en tafelsommen.

Praktische video-uitleg van korte, effectieve oefeningen om optellen, aftrekken en tafels te automatiseren. We benutten hierbij ook de effectiviteit van bewegen.

Woordjes leren.

Praktische video-uitleg over de BiK methode om woordjes te leren. Dit sluit aan bij de informatieverwerking van de beelddenker. De BiK methode is wetenschappelijk onderzocht.

Werkgeheugen.

Het werkgeheugen is vaak zwak bij een beelddenker. We geven een aantal effectieve oefeningen vanuit beweging om het werkgeheugen te ontwikkelen.
€ 127,--

E-learning Beelddenken-taaldenken:

Toegang tot  Academie van Beeld en Brein met veel video-instructies en e-books. 

Daarnaast zijn er mogelijkheden voor ondersteuning via mail.

Inclusief: Het grote informatieboek Beeld en Brein.

Het Grote Informatieboek van Beeld en Brein wordt na aanmelding verzonden.