Page content

STERKerSTAAN® Faalangsttrainer (inclusief ADHD/ASS coach)

‘Aan de oorsprong van angst ligt denken’

Deze tweedaagse  opleiding STERKerSTAAN leidt op tot bevoegd STERKerSTAAN® faalangsttrainer in combinatie met STERKerSTAAN® ADHD coach. De opleiding is een praktisch ingestelde opleiding om met kinderen, jeugd en volwassen aan het werk te gaan.

Je leert faalangst aan te pakken met de training STERKerSTAAN® bij faalangst; een kant en klaar uitgeschreven training van acht bijeenkomsten. Waarmee je `morgen` meteen aan de slag kunt. Daarnaast krijg je een uitgewerkte training van acht bijeenkomsten om kinderen met ADHD te coachen. Met deze training kun je ook meteen aan de slag.

De training STERKerSTAAN® bij faalangst rust op vier pijlers:

  • Leren omgaan met faalangst d.m.v. de Rationele Emotieve Training (RET);
  • Fysiek en mentale krachtoefeningen om sterker in het leven te staan;
  • Ontspanningsoefeningen;
  • Motorische oefeningen om helder te kunnen denken.

Daarnaast wordt er gewerkt aan een positief zelfbeeld door gebruik te maken van verschillende creatieve werkvormen, zoals tekenen, kleuren, drama- en expressieoefeningen. Deze non-verbale werkvormen kunnen vaak meer laten zien dan woorden kunnen zeggen.

Beelddenken en FaalangstWe gaan de training chronologisch doornemen. Dit houdt in dat je met twee petten op zit; enerzijds de pet van de leerling met faalangst en anderzijds de pet van de trainer. Je gaat dus veel oefeningen ervaren.
Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan communicatie. Communicatie is essentieel bij het geven van een faalangsttraining. Het is belangrijk om te horen wat een leerling niet zegt. Pas dan kan je de faalangst aanpakken.

 STERKerSTAAN® ADHD Coach

Als je in balans bent, sta je sterk! En als je sterk staat, ben je in balans! Pas als een kind in balans is, kan het tot rust komen

Beelddenkers Auditief zwakEen STERKerSTAAN® ADHD/ASS coach werkt met het REM-Model®. Het REM-Model® staat voor Rationeel Emotief Management en is een samenvoeging van de RET (Rationeel Emotieve Therapie) en gedragsinzichten. Het REM-Model® bestaat uit de REM-METER® en de REM-WIJZER®. De REM-METER® geeft inzicht waar de (gedrags)problemen ontstaan.
Het omgaan met faalangst en ADHD volgens De REM-WIJZER® leert een leerling om te gaan met ADHD èn faalangst. Het coachingstraject is bestemd voor leerlingen vanaf groep vier tot en met groep acht. Verder komt er aan de orde: Wat doet suiker met je? Het zenuwstelsel, wat gebeurt er in je lichaam, waardoor word je druk en zelfhulp massagetechnieken.

Na deze STERKerSTAAN® combinatie opleiding kun je direct met kinderen aan de slag met de training STERKerSTAAN® bij faalangst of het coachingstraject voor kinderen met ADHD.

Data:
vrijdag en zaterdag 15 en 16 september 2017 nog vol
of
vrijdag 2 en zaterdag 3 maart 2018 nog vol.

ingelaste datum i.v.m. grote belangstelling 23 en 24 maart 2018 VOL

of

vrijdag 7 december en zaterdag 8 december 2018 nog 2 plaatsen

 

Kosten: € 595,00 incl. werkmap, het e-book STERKerSTAAN Faalangst en andere werkmaterialen.
De opleidingen zijn erkend en ingeschreven in het Centraal register voor kort beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Locatie: Gr.Magd.van Waardenburglaan 22, 1785 JP Den Helder. Zes minuten loopafstand van treinstation. Gratis parkeren.

Lestijden: 9.30 uur tot 16.00 uur

Docent: Marjon Lugthart

De opleiding wordt afgesloten met een certificaat bij 100% aanwezigheid.

Direct inschrijven.

Inschrijving Beeld en Brein® opleiding

  • Kies hier de opleiding
  • Uw gegevens zijn veilig
  • Hier kun je aangeven of je in termijnen wilt betalen