Opleiding Kleuteronderzoek.
Mijn kind mag nog niet naar groep 3. Ik twijfel daar over.

Met deze vraag komen ouders regelmatig bij ons. De leerkracht geeft het advies om een jaar langer te kleuteren. Maar de ouder heeft het gevoel dat zijn kind wel aan groep 3 toe is.

Door middel van een Individueel Kleuter Onderzoek krijg je als onderzoeker inzicht in de ontwikkeling van het kind. Je gaat onderzoeken of het kind qua ontwikkeling aan lezen, schrijven en rekenen toe is.

Individueel Kleuter Onderzoek

Het onderzoek geeft inzicht in de leervoorwaarden. Na het onderzoek kun je een advies geven aan de ouders; naar groep 3 of toch een jaar langer
in groep 2.

Opzet onderzoek

We hebben het gedachtegoed van Nel Ojemann gecombineerd met de ontwikkelingstheorie van ontwikkelingspsycholoog Ewald Vervaet. Het onderzoek is zo samengesteld dat we de verschillende ontwikkelingen testen. Maar dat het totale kleuteronderzoek niet langer duurt dan ongeveer anderhalf. Na het onderzoek heb je goed inzicht op de ontwikkeling van het kind en kun je een onderbouwde conclusie trekken.

Het Individueel Kleuter Onderzoek geeft inzicht in:

Hoe zit de opleiding in elkaar?

De opleiding bestaat uit een dag. De ochtend gaan we de testen doornemen. In de middag gaan we twee uitgewerkte onderzoeken bespreken. De tweedaagse opleiding Beeld en Brein Beelddenk-specialist is een vereiste om te kunnen deelnemen aan deze opleiding Kleuteronderzoek.

De opleiding wordt afgesloten met een certificaat. Na de opleiding worden de notatiebladen en een voorbeeldverslag digitaal verzonden.

Wanneer en waar?

datum: zaterdag 8 april 2017 VOL

of zaterdag 9 december 2017 nog 3 plaatsen

Locatie: Locatie: Gr.Magd.van Waardenburglaan 22, 1785 JP Den Helder. Zes minuten loopafstand van station Zuid. Gratis parkeren.

docenten: Anneke Bezem en Marjon Lugthart

Kosten: € 347,00

Vrijgesteld van BTW i.v.m. de CRKBO accreditatie.Direct inschrijven