Page content

Into Bounce® Leren in beweging

6rQ2cuyhyC-intobounce-2016-174

Into Bounce Leren in beweging

Studiedag Into Bounce Leren in beweging

Erik Scherder, hoogleraar bewegingswetenschappen aan de Rijksuniversiteit van Groningen, zegt: `Bewegen is niet alleen goed voor conditie, maar ook voor cognitie!`
In de hersenen vertonen neuronale systemen die betrokken zijn bij de motoriek een grote overlap met de neuronale systemen die een rol spelen bij cognitie.

Bij leren in beweging:

  • Krijgen de hersenen veel zintuiglijke informatie, zoals de spieren, gewrichten, ogen en oren
  • Gaan de rechter- en linkerhersenhelft soepeler samenwerken
  • Gaan de ogen beter samenwerken
  • Word leren leuk!
  • Word leren effectiever!
  • Halen we uit het kind wat er in zit!

Wleren in bewegingat leer je tijdens deze studiedag?

We starten deze dag met theorie omtrent het evenwichtsmechanisme (VOR). De theorie wordt ondersteund met beeldmateriaal.
Daarna gaan we chronologische het bewegingsprogramma Into Bounce® doornemen en ervaren, zowel praktisch als theoretisch. Het bewegingsprogramma is een combinatie van een bewegingsprogramma op de minitrampoline (Bellicon), breinoefeningen en bal-ritme-oefeningen. Je gaat de oefeningen zelf ervaren op de minitrampoline en je krijgt ook de mogelijkheid om oefeningen op de minitrampoline te observeren en aantekeningen te maken.

MEER…

We gaan tafels leren in beweging op de minitrampoline, maar ook met brein-samenwerkings-oefeningen en bal-ritme-oefeningen.

Werkgeheugen

We geven antwoord op de vraag waarom het werkgeheugen zo belangrijk en wat voor invloed het werkgeheugen heeft op leerprestaties.

We gaan oefeningen voor het werkgeheugen ervaren op de minitrampoline.

Reflexen

Het bewegingsprogramma heeft invloed op het vestibulair stelsel. Dit stelsel werkt nauw samen met het reflexenstelsel om samen tot een evenwicht te komen.
Een probleem met het vestibulair stelsel kan een verstoring in het reflexenstelsel veroorzaken, maar andersom kan een verstoring in het reflexenstelsel een probleem in het vestibulaire systeem veroorzaken.
We werken met de oefeningen op hersenstamniveau.

Minitrampoline Bellicon

De Into Bounce oefeningen worden op de (Bellicon) minitrampoline gedaan. Als je het bewegingsprogramma na deze studiedag wilt toepassen in je praktijk, is het noodzakelijk om een (Bellicon) minitrampoline aan te schaffen. Marjon Lugthart zal tijdens deze studiedag aangeven wat de verschillen zijn tussen de verschillende soorten minitrampolines.

Voor wie?
Alle geïnteresseerden, ouders, leerkrachten en andere begeleiders.

Into Bounce leren in bewegingWat kun je na deze studiedag?

Na deze studiedag kun je praktisch aan de slag met leerlingen met leer- en leesproblemen. Het bewegingsprogramma kan onderdeel worden van je begeleiding bij leer- en leesproblemen. Het bewegingsprogramma is effectief en leerlingen vinden het geweldig om op zo’n leuk ‘apparaat’ te oefenen en daardoor bijvoorbeeld beter te gaan lezen! Tevens kun je aan de slag op de minitrampoline met tafels automatiseren en het werkgeheugen verbeteren!

In onze praktijk zien we verbluffende resultaten in korte tijd bij de Into Bounce® Leren in Beweging.

 

Reacties van cursisten:
`
Ik into bounce leren in bewegingvoel me zo lekker na deze dag. Dit doet het dus ook met leerlingen!`
`Top dag, ga vanavond meteen de minitrampoline Bellicon aanschaffen`.
`Sterke de studiedag: goed evenwicht tussen theorie, film en praktijk.
`Alles valt nu samen voor mij.`
`Verassend en heel toepasbaar.

 

Anneke en Marjon hebben onderzoek naar het programma Leren  in Beweging Into Bounce® gedaan bij groep 5 en groep 6 van Basisschool De Dijk. Het onderzoek laat significante effecten zien.

Data: zaterdag 1 april 2017 VOL

of

zaterdag 17 maart 2018

Kosten: € 295,00, exclusief (Bellicon) minitrampoline, incl. werkmap. Met een kopie van het certificaat krijg je 10% korting op de aanschaf van de Bellicon minitrampoline.

De opleidingen zijn erkend en ingeschreven in het Centraal register voor kort beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de opleidingen zijn vrijgesteld van BTW.

Locatie:Den Helder .Te bereiken met openbaar vervoer. Gratis parkeren voor ons opleidingscentrum.

Lestijden: 9.45 uur tot 16.15 uur

Docenten: Marjon Lugthart, JustBounce Instructor en Anneke Bezem

Belangrijk: Op de minitrampoline werken we op blote voeten of antislip sokken. Trek een sportbroek aan zonder ritsen en knopen (geen spijkerbroek).

Wijzigingen voor behouden.

Direct inschrijven.

Inschrijving Beeld en Brein® opleiding

  • Kies hier de opleiding
  • Uw gegevens zijn veilig
  • Hier kun je aangeven of je in termijnen wilt betalen