E-Book Beelddenken
Direct gratis Downloaden

Page content

Anneke Bezem

Anneke BezemAnneke Bezem M.Sc. is algemeen directeur van Bureau Bezem, dat zich richt op advisering, onderzoek, training en opleiding binnen onderwijs en bedrijven. Beeld en Brein® en STERKerSTAAN® zijn onderdelen van Bureau Bezem.
De doelstelling van Anneke Bezem is om waar mogelijk evidence-based te werken.

Anneke Bezem heeft ruim achtentwintig jaar onderwijservaring als docent wiskunde.

Zij heeft zich na haar studies informatica en wiskunde gespecialiseerd in deelgebieden van de psychologie waaronder faalangst, stressmanagement, persoonlijke vitaliteit, trauma, alle facetten rondom het beelddenken, visuele disfuncties, cognitieve stijlen, primaire reflexen en voeding vanuit de orthomoleculaire principes  in relatie met leerproblemen (ADHD en ASS).

In juni 2012 heeft Anneke Bezem in samenwerking met Prof. dr. J.M.J. Murre het wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van de Beeld en Brein® Leerstrategieën afgerond. Zij zet het samenwerkingsverband met Jaap Murre voort in verdere wetenschappelijke onderzoeken omtrent leerstrategieën en de cognitieve stijlen; beelddenken en taaldenken.

Anneke Bezem is auteur van de boeken:
STERKerSTAAN de spil bij faalangst, STERKerSTAAN Kijken en zien, Het grote informatieboek Beeld en Brein®
Beelddenken en Talent Gericht leren en ontwikkelaar en auteur van het Werkboek Beeld en Brein® Schoolbasis.
E-books: Tafels in Beweging, Beelddenken en Voortgezet Onderwijs.

En zij is lesauteur van verschillende reken- en wiskundemethoden, het softwareprogramma `Ken je leerstijl` en leersets voor kinderen met leerproblemen voor Tiktegel®.

Sinds 2010 heeft Anneke Bezem de bevoegdheid van de FON(Functionele Oogzorg Nederland) om Visueel Screeners met een FON-licentie op te leiden.

Haar motto: `Kijk naar mogelijkheden!`

Terug naar Ons team